Det Sydfynske Øhav

Egeskov Slot

Fiskeri

Oplevelser på Fyn

 

Sydfyn er et unikt område med de gamle købstæder Fåborg og Svendborg  og det smukke farvand med de mange øer, hvortil der sejler færge til Avernakø, Lyø, Bjørnø, Drejø, Skarø, Hjortø og Ærø. Nord for Fåborg ligger Fyns svar på alperne, Svanninge Bjerge. Her findes bl.a. Danmarks største naturlegeplads.


En 220 km lang vandresti - øhavsstien - omkranser hele Det Sydfynske Øhav fra Faldsled over Langeland til Ærø.


Egeskov Slot, Naturama, Odense Zoo, Den Fynske Landsby og H.C. Andersens hus ligger kun 30-40 km fra Højvang.


Det Sydfynske Øhav byder på en masse aktiviteter med lystfiskeri, sejlads, havkajak, vandring og cykling.

Fåborg Golfklub ligger midt i "De Sydfynske Alper" og tilbyder en fantastisk smuk oplevelse.


Kunstinteresserede kan nyde de Fynske malere på Fåborg museum og Johannes Larsen Museet i Kerteminde, ligesom Brandts Klædefabrik byder på spændende udstillinger. På kunstportalen kan du få et overblik over aktuelle udstillinger.


Fyn er endvidere kendt for sin mangfoldighed af lokalt producerede fødevarer. På "Smagen af Fyn" kan du få et overblik over de mange forskellige producenter og restauranter, der fokuserer på lokalproducerede varer. Falsled Kro er et eksklusivt eksempel på dette.


Kun 3 km fra Højvang ligger fuglereservatet Bøjden Nor.


Til børnene er der endvidere svømmeland på Bøjden Camping (2 km) i FåborgSvendborg og Nyborg, og der er legeland i Svanninge Bjerge (Gåsebjergsand), i Løvens Hule og i  Gorillapark.Der kan lejes motorbåde og Hobie-fiskekajakker på Bønnelundgård kun 2 km fra Højvang.